Διακρίσεις

Στο πλαίσιο του Πανελλήνιου & Παγκύπριου Μαθητικού Διαγωνισμού: "Κύπρος Ελλάδα Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες" το έργο με τίτλο : "Ελλάδα - Αιγαίο - Κύπρος" των μαθητών της τάξης Δ΄2 του σχολικού έτους 2016-17 σε συνεργασία με τους μαθητές της τάξης ΣΤ' του Δημοτικού Σχολείου Παλαιομετόχου Κύπρου βραβεύτηκε με το 2ο βραβείο στην κατηγορία: Τρισδιάστατες Κατασκευές. Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Δουλάμη Ευγενία σε ειδική βράβευση που πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου στη Λευκωσία, την Τρίτη 2 Μαΐου 2017.

Τη 2η θέση κατέλαβε η ομάδα "Probot" του ομίλου Ρομποτικής του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την κατασκευή τους «Straddling Bus” από τους μαθητές: Βλασίου Ιωάννη, Γκουντινούδη Δημήτριο, Γούδα Κων/νο, Κούτρα Αλέξανδρο, Μαυρουδή Ζωή, Μαυρομάτη Δημήτριο, Μαυρομάτη Χαράλαμπος και, Σαρκετζή Χρήστο με προπονητή τον κ. Παπαδάκη Χρήστο.

Με την ετικέτα ποιότητας έργου eTwinning βραβεύτηκε το έργο που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Καφετζή Άθη και Πίνιου Ματούλα με  τίτλο: "Το Ουράνιο Τόξο των Συναισθημάτων". 

14650154 802345469908037 4209822676306279619 nΤο έργο με τίτλο"Nutri fit gruise" των μαθητών της Ε΄τάξης του σχολικού έτους 2015-16  βραβεύτηκε με το 1ο βραβείο e-twinning στην κατηγορία Νηπιαγωγείο - Δημοτικό. Το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός κ. Κουγιουρούκη Αγγελική σε ειδική βράβευση που  πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας, τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016.

Αξίζουν συγχαρητήρια στην εκπαιδευτικό και τους μαθητές του σχολείου μας.

14753911 802847153191202 3867694802604630768 o

Nutri fit quality label teacher
Με 2 ετικέτες ποιότητας επιβραβεύθηκαν από την Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης οι μαθητές της Στ2 για τη συμμετοχή τους σε αντίστοιχα συνεργατικά ευρωπαϊκά προγράμματα τη σχολική χρονιά 2015-16. 

Συγκεκριμένα, οι μαθητές της περσινής Ε2 τάξης με τη δασκάλα τους υλοποίησαν πρόγραμμα eTwinning με τίτλο "Nutri fit cruise" και θεματολογία σχετική με την υγιεινή διατροφή και τη φυσική άσκηση σε συνεργασία με 2 σχολεία από την Ισπανία και την Πολωνία καθώς και αντίστοιχο πρόγραμμα με τίτλο "Lighthouses: lighting the way for a bright future" σε συνεργασία με 3 άλλες χώρες, την Ιταλία, την Πολωνία και την Ισπανία με σκοπό την ανάδειξη των συγκεκριμένων μνημείων των συγκεκριμένων χωρών."

Lighthouse quality label pupil

diag1

Το δεύτερο τμήμα της Τρίτης Τάξης (Γ΄2) του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης συμμετείχε στον 2ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: "Κύπρος 1974 - 2015: Δεν ξεχνώ...διεκδικώ...δημιουργώ" και κατέκτησε το 1ο βραβείο στην κατηγορία Τρισδιάστατες Κατασκευές, με την κατασκευή ενός χαρταετού με συμβολικό χαρακτήρα, ο οποίος ενσωμάτωσε μέρος της ενασχόλησης της τάξης σχετικά με την Κύπρο. Η βράβευση πραγματοποιήθηκε σε ειδική τελετή στην κεντρική αίθουσα του Υπουργείου Παιδείας στην Αθήνα, την Παρασκευή 15 Απριλίου 2016.

 

O όμιλος προγραμματισμού και ρομποτικής συμμετείχε στον 2ο περιφερειακό διαγωνισμό ρομποτικής WRO που έλαβε χώρα στα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια AXION στην Ξάνθη και κατέκτησε την θέση μεταξύ 22 συμμετέχοντων.

dimiourgrafi

Οι μαθητές του Ομίλου Ποίησης του σχολείου  συμμετείχαν στον Α΄Πανελλήνιο Διαγωνισμό Δημιουργικής Γραφής που υλοποιήθηκε από το Μεταπτυχιακό Τμήμα Δημιουργικής Γραφής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Στόχος του διαγωνισμού ήταν να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές να εκφραστούν καλλιτεχνικά και να αναδείξουν μέσα από την οπτική που επέλεξαν (συγγραφή πεζού ή ποιητικού λόγου, κ.ά) σύγχρονα κοινωνικά θέματα.

Στο διαγωνισμό αυτό ο μαθητής του σχολείου μας Καραπιπέρης Δημήτριος κέρδισε το βραβείο για τη συμμετοχή του στο διαγωνισμό ποίησης.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στο μαθητή όσο και στους συμμαθητές του που πήραν μέρος στο διαγωνισμό.

prize 1a

Επέστρεψε στην Αλεξανδρούπολη αργά το βράδυ του Σαββάτου, 9 Μαΐου 2015,  η αποστολή εκπαιδευτικών  και  μαθητών του 1ου Πρότυπου  Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξ/πολης  η οποία  συμμετείχε στην τελετή βράβευσης των εκπαιδευτικών έργων  του ευρωπαϊκού προγράμματος e-Twinningπου έλαβε χώρα στο Ινστιτούτο Φυσικών Επιστημών στις Βρυξέλλες.  

Η αποστολή του 1ου Πρότυπου Πειραματικού  Δημοτικού Σχολείου παρέλαβε το 1ο βραβείο   e-Twinningστην κατηγορία 4-11 ετών για  το έργο: « Powerfulnaturekingdom.et»   το οποίο υλοποιήθηκε  σε συνεργασία  του 1ου Πρ. Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και του  σχολείου ColLegiSantJosepαπό την πόλη Navas της Ισπανίας. 

Στην τελετή βράβευσης παρευρέθησαν  περισσότεροι από 200 συμμετέχοντες μεταξύ των οποίων μαθητές και εκπαιδευτικοί από 16 διαφορετικές χώρες , επίσημοι προσκεκλημένοι ευρωπαϊκών  Υπουργείων Παιδείας και της  Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς επίσης και χιλιάδες άλλοι θεατές από όλη την Ευρώπη μέσω διαδικτύου.

Τα βραβεία απένειμε ο επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπεύθυνος  για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη νεολαία και τον  αθλητισμό  κος  Tibor Navracsics.

Από τη μεριά της ελληνικής αποστολής το βραβείο παρέλαβε η υπεύθυνη εκπαιδευτικός του προγράμματος καΑγγελική Κουγιουρούκη. 

prize2

Prizes pic11

Μια εξαιρετικά σημαντική διάκριση απέσπασε το 1ο Πρότυπο Πειραματικό Δημοτικό  Σχολείο Αλεξανδρούπολης στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος eTwinning. Η διάκριση αφορά στη βράβευση με το 1ο Ευρωπαϊκό Βραβείο eTwinningprizes 2015 στην κατηγορία 4-11 ετών για το έργο Powerfulnaturekingdom.et.Υπεύθυνη εκπαιδευτικός της συγκεκριμένης δράσης ήταν η εκπαιδευτικός κ. Κουγιουρούκη Αγγελική.

Το έργο επιλέχθηκε  μεταξύ 133 έργων που υποβλήθηκαν για αξιολόγηση από όλες τις κατηγορίες και στο σύνολο των χωρών της Ευρώπης. Η απονομή των βραβείων θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες το διάστημα μεταξύ 6-9 Μαΐου 2015. Το σχολείο θα εκπροσωπήσει ομάδα εκπαιδευτικών και μαθητών, οι οποίοι θα παραλάβουν το βραβείο. 

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved