Με την ετικέτα ποιότητας έργου eTwinning βραβεύτηκε το έργο που υλοποίησαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Καφετζή Άθη και Πίνιου Ματούλα με  τίτλο: "Το Ουράνιο Τόξο των Συναισθημάτων". 

 

Λίγα λόγια για την εργασία...

Το πρόγραμμα το οποίο πραγματοποιήθηκε από το 1ο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Αλεξ/πολης και το 94ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και τις εκπαιδευτικούς Πίνιου Ματούλα, Καφετζή Αγάθη, Τσαρούχη Μαρία και Σουλιώτη Σοφία, είχε ως στόχο οι μαθητές να έρθουν σε επαφή με τα συναισθήματά τους και να αναπτύξουν τη συναισθηματική τους νοημοσύνη. Μέσα από συνεργατικές δραστηριότητες οι μαθητές έμαθαν να τα διαχειρίζονται και να αναπτύσσουν την ενσυναίσθηση, βελτιώνοντας τις διαπροσωπικές τους σχέσεις.

Οι στόχοι του έργου ήταν οι μαθητές να:

  • Αναπτύξουν τη συνεργασία μέσα από ομαδικές δραστηριότητες.

  • Να βελτιώσουν την εικόνα που έχουν για τον εαυτό τους, ενισχύοντας την αυτοεκτίμηση και την εμπιστοσύνη.

  • Να κινητοποιήσουν τα συναισθήματά τους μέσα από καλλιτεχνικές δημιουργίες και να δημιουργήσουν δικά τους έργα (ζωγραφιές, γραπτές ιστορίες), χρησιμοποιώντας τη φαντασία τους και την καινούρια γνώση.

  • Να χρησιμοποιούν σωστά βασικό λεξιλόγιο συναισθημάτων στα ελληνικά και στα αγγλικά.

  • Να μπορούν να αναγνωρίζουν τα συναισθήματά τους, να βελτιώσουν την ικανότητα διαχείρισής τους και να καλλιεργήσουν την ικανότητα της ενσυναίσθησης.

  • Να βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στη χρήση Η/Υ.

  • Να έρθουν σε επαφή με τους μαθητές του άλλου σχολείου , να γνωρίσουν την πόλη τους το σχολείο τους και να δημιουργήσουν έργα από κοινού.

Διαδικασία της εργασίας

Η συνεργασία έγινε με την βοήθεια των υπολογιστών και του διαδικτύου.Οι πρώτες δραστηριότητες ήταν παράλληλες για τα δύο σχολεία προκειμένου να μπουν οι μαθητές στο πνεύμα του προγράμματος. Στη συνέχεια έγιναν οι κοινές δράσεις όπου οι μαθητές συνέχιζαν μια δράση που ξεκινούσε το άλλο σχολείο. Κάθε δράση είχε τους ιδιαίτερους στόχους της. (Π.χ. Οι μαθητές του ενός σχολείου ξεκίνησαν τη δημιουργία μιας ιστορίας που την τελείωσε το άλλο). Η επικοινωνία των σχολείων γινόταν σε εβδομαδιαία βάση.

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved