Κοινωνική Δράση

Εκστρατεία αγάπης για το Παιδικό Χωριό 

Το σχολείο μας για δεύτερη συνεχή χρονιά συγκέντρωσε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για το Παιδικό Χωριό SOSΑλεξανδρούπολης και σήμερα, 21 Δεκεμβρίου 2016, παρέδωσε τα συγκεντρωθέντα είδη σε εκπρόσωπο του Χωριού.

poli16d

Από πολύ νωρίς φέτος παραδόθηκαν από τους μαθητές του σχολείου  στους υπεύθυνους του Πολυκοινωνικου Κέντρου Αλεξανδρούπολης  τρια (3) μεγάλα δέματα με ρουχισμό  και σχολικό υλικό καθώς και τρεις μεγάλες σακούλες με πλαστικά καπάκια που συγκέντρωσαν οι μαθητές.

Η συλλογή των πλαστικών  καπακιών θα συμβάλει στην προσπάθεια που γίνεται για την αγορά αναπηρικών αμαξιδίων για τους συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη.

pol16bpoli16c

xrist15asos

Μια εξαιρετική πρωτοβουλία, εν όψη των Χριστουγέννων,  ανέλαβαν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης του σχολείου μας. Μετά από επικοινωνία με τους υπεύθυνους του παιδικού χωριού SOS της περιοχής μας ανέλαβαν να συγκεντρώσουν τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης για τα παιδιά που διαμένουν στο παιδικό χωριό.

Στην αρχή οι μαθητές της ΣΤ τάξης  ενημέρωσαν τους συμμαθητές τους με αφίσες και κάρτες που οι ίδιοι σχεδίασαν και στη συνέχεια συγκέντρωσαν τα είδη σε ειδικές συσκευασίες ώστε να τα παραδώσουν στους υπευθυνους του παιδικού χωριού. 

xrist15bsos

sos2

sos1

arsis

 Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς και στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων του σχολείου, οι μαθητές και οι μαθήτριες  του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου συγκέντρωσαν σχολικά είδη και τα  δώρισαν  στα παιδιά της  "ΑΡΣΙΣ"  προκειμένου όλα τα παιδιά να έχουν ότι  τους είναι αναγκαίο για να πάνε στο σχολείο . 

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ "ΑΡΣΙΣ"

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΑΓΑΠΗΤΑ ΜΑΣ, ΠΑΙΔΙΑ,

ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ ΜΑΣ ΑΥΤΟ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΟΥΜΕ ΘΕΡΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΤΕ  ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ  ΠΡΟΣΦΕΡΕΤΕ ΣΤΑ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΑΡΣΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΘΕΛΑΜΕ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΟΤΙ, ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ΑΥΤΗ, ΣΥΜΒΑΛΛΕΤΕ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ  ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΕΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ –ΜΟΡΦΩΣΗ.

                     ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΗΣ ΔΟΜΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ ΑΣΥΝΟΔΕΥΤΩΝ ΑΝΗΛΙΚΩΝ ΑΡΣΙΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ.

b604fb thraki

Στο πλαίσιο των κοινωνικών δράσεων που αναλαμβάνει το σχολείο μας, με πρωτοβουλία μαθητών μας, που συναισθάνθηκαν την ανάγκη να συνδράμουν το πολύτιμο έργο του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, κατά τους μήνες Μάιο και Ιούνιο, συγκεντρώθηκε ένα ποσό για δωρεά προς τον παραπάνω οργανισμό. Ελπίζουμε η μικρή αυτή δωρεά να κάνει τη μεγάλη διαφορά.

Είμαστε περήφανοι που οι μαθητές μας, ενώ διάγουμε εν μέσω κρίσης, αναλαμβάνουν από μόνοι τους τέτοιες δράσεις με σκοπό την ευημερία του Άλλου. 

Στην ίδια κατεύθυνση και  στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης της σχολικής κοινότητας για τα αδέσποτα ζώα, το σχολείο με τη συμμετοχή των μαθητών προχώρησε σε δωρεά ενός ποσού προς το φιλοζωικό σωματείο "Κιβωτός" της πόλης μας. 

kal14a

ΚΑΛΑΝΤΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΤΟΥ 1ΟΥ ΠΡΟΤΥΠΟΥ ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟΎ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ ΣΤΟ ΓΗΡΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΎΠΟΛΗΣ

Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος οι μαθητές του Ομίλου Μουσικής επέλεξαν να τραγουδήσουν κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας, αλλά και χριστουγεννιάτικα τραγούδια, στους υπέροχους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας της πόλης μας, δίνοντας χαρά και ζεστασιά με τις αγγελικές παιδικές φωνούλες τους. Ήταν μια υπέροχη εμπειρία για τα παιδιά, που γέμισε τις ψυχές τους με αγάπη και συγκίνηση.

Φέτος, για πρώτη φορά, ο Όμιλος Μουσικής επισκέφτηκε το Ειδικό σχολείο Αλεξανδρούπολης για να τραγουδήσει χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τα παιδιά τραγούδησαν μαζί με τους αγγέλους επί γης, όπως είπε μια μαθήτρια της χορωδίας, με τους μαθητές του ειδικού δημοτικού και ειδικού γυμνασίου σε ένα κλίμα χαράς, αγάπης και συγκίνησης. Μία μοναδική εμπειρία που σίγουρα θα επαναληφθεί και στο μέλλον.
Ευχαριστούμε θερμά το προσωπικό και τους διευθυντές του γηροκομείου, ειδικού δημοτικού και γυμνασίου για την υπέροχη υποδοχή και φιλοξενία.
Ο όμιλος μουσικής έχει κάνει πολλές συναυλίες αλλά σε αυτή είχε το πιο ευλογημένο κοινό!!!

kal14c

kal14b

 

doanate4

Οι μαθητές του Ομίλου Μουσικής συμμετείχαν στη δημιουργία cd με τη διασκευή στα ελληνικά του τραγουδιού «We Are the World» με σκοπό τη διάδοση της ιδέας «Donate Hair - Donate Love».
Στόχος της προσπάθειας ήταν η  ενημέρωση και η  ευαισθητοποίηση των συνανθρώπων μας προκειμένου να κόψουν και να χαρίσουν τα μαλλιά τους στα παιδιά που δίνουν μάχη με τον καρκίνο.
Με τα μαλλιά που θα συγκεντρωθούν, θα κατασκευαστούν περούκες, που θα δοθούν ΔΩΡΕΑΝ στους μικρούς μας αγωνιστές. 

Τα έσοδα από το cd, επίσης, θα διατεθούν για τη στήριξη φιλανθρωπικών συλλόγων. 

donate2


donate1

kep1

Μαθητές του σχολείου μας παρέδωσαν σήμερα 9 Οκτωβρίου δυο κιβώτια με σχολικά είδη στους υπεύθυνους των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλεξανδρούπολης. Τα σχολικά είδη συγκεντρώθηκαν τις προηγούμενες ημέρες στο σχολείο και θα διανεμηθούν σε παιδιά της πόλης μας  που τα έχουν ανάγκη.

kep2

KPK1

Νέα παράδοση δεμάτων στο Πολυκοινωνικό του Δήμου Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε από τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κατά τη διάρκεια του Πάσχα.

Η ενέργεια αυτή είχε ως στόχο την ενίσχυση και στήριξη  των οικογενειών που αντιμετωπίζουν οικονομικές δυσκολίες αυτές τις Άγιες Μέρες.

KPK2

KPK3

ghrok1

ghrok2

Οι μαθητές του Ομίλου Μουσικής την Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013 επισκέφθηκαν το "Ιωακείμιο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης" και τραγούδησαν  τα κάλαντα στους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του γηροκομείου. Τους μαθητές καλοσώρισε ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολης κ.κ. Άνθιμος και τους ευχαρίστησε για την εξαιρετική  τους πρωτοβουλία.

kepaki1

Τις τελευταίες ημέρες του Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε νέα παράδοση δεμάτων στη Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Τα δέματα που συγκεντρώθηκαν περιελάμβαναν είδη ένδυσης και σχολικά είδη.

koindrasi1

Το πρώτο κιβώτιο με ρούχα που συγκεντρώθηκαν από τους μαθητές του σχολείου με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς 2013-14  παραδόθηκαν στους υπεύθυνους της κοινωνικής υπηρεσίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Οι μαθητές του σχολείου ανταποκρίθηκαν με μεγάλη χαρά στο κάλεσμα του σχολείου για συγκέντρωση ρούχων και σχολικών  ειδών τα οποία θα ανακουφίσουν συνανθρώπους μας που τα έχουν ανάγκη. 

koindrasi2

Σε ειδικό χώρο του σχολείου λειτουργεί περίπτερο της UNICEF στο οποίο διατίθενται κάρτες, τετράδια, παιχνίδια, είδη γραφείου  κ.ά με στόχο την συγκέντρωση χρημάτων για τη στήριξη του έργου της. Παράλληλα στο σχολείο υλοποιούνται ειδικά προγράμματα που έχουν στόχο την πληροφόρηση και ευαισθητοποίηση  των μαθητών σε θέματα που έχουν να κάνουν με την κατάσταση των παιδιών και των οικογενειών τους σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι μαθητές του της Στ1' τάξης σχολείου μας επισκέφτηκαν το Ειδικό Γυμνάσιο Αλεξανδρούπολης, ξεναγήθηκαν στους χώρους του σχολείου, γνωρίστηκαν με τους μαθητές που φοιτούν σε αυτό και  στη συνέχεια όλοι μαζί κατασκεύασαν αντικείμενα από πυλό με την καθοδήγηση της εκπαιδευτικού του Ειδικού Γυμνασίου  κυρίας Κωστίδου Σταματίας.

Αυτή η κοινή  δραστηριότητα θα μας μείνει αξέχαστη.

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ

 

Το σχολείο μας συνεργάζεται με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Αλεξανδρούπολης για την ενίσχυση οικογενειών και ατόμων του δήμου μας που πραγματικά έχουν ανάγκη. Έτσι,  σε τακτά χρονικά διαστήματα σε ειδικούς χώρους συγκεντρώνονται τρόφιμα, ρούχα, σχολικά είδη και σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες διατίθενται  στους συναθρώπους μας.

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved