Το διάστημα από 22 ως 26 Μαΐου 2023 εκπαιδευτικοί και μαθητές του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης συμμετείχαν στην 3η διακρατική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Helsingborg της Σουηδίας. Συγκεκριμένα οι εκπαιδευτικοί Βιργινία Καραβοκύρη και Αγάθη Καφετζή, η διευθύντρια του σχολείου Αντιόπη Ελένη Τεμπρίδου και οι μαθητές Σουλτάνα Τερζή, Βασιλική Καζάκου, Φίλιππος Πορτοκαλίδης, Δημήτριος Τζουβάρας και Κωνσταντίνος Σαμουρίδης φιλοξενήθηκαν από το ιδιωτικό σχολείο Internetionella Engelska Skolan Helsingborg και συμμετείχαν σε επιμορφωτικές κι εκπαιδευτικές δράσεις μαζί με άλλους μαθητές κι εκπαιδευτικούς από τις 6 χώρες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Συγκεκριμένα η πρώτη μέρα ξεκίνησε με την τελετή υποδοχής με τραγούδια από τη χορωδία και το καλωσόρισμα από τη διευθύντρια του σχολείου. Έπειτα ακολούθησε παρουσίαση του εκπαιδευτικού συστήματος της Σουηδίας, ενώ οι μαθητές όλων των αποστολών παρουσίασαν τα σχολεία τους. Η ημέρα έκλεισε με ξενάγηση στην πόλη και υποδοχή των αποστολών στο Δημαρχείο.

Τη δεύτερη μέρα οι μαθητές συμμετείχαν σε εργαστήρια STEM: “The bottle rocket challenge” & “The egg drop challenge”, ενώ για τους εκπαιδευτικούς υλοποιήθηκε από τη σχολική σύμβουλο επιμορφωτικό εργαστήριο για τη συνεργατική μάθηση. Έπειτα ακολούθησε επίσκεψη στο NSR κι ενημέρωση για την επεξεργασία των απορριμάτων και την ανακύκλωση.

Την τρίτη μέρα μεταφερθήκαμε στην πρωτεύουσα της Δανίας, την Κοπεγχάγη, όπου επισκεφτήκαμε το Μουσείο Πειραμάτων και τεχνολογίας Experimentarium. Μαθητές κι εκπαιδευτικοί είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε πειράματα και να εξερευνήσουν τον κόσμο των επιστημών STEM μέσω μηχανών και παιχνιδιών. Μετά το μουσείο οι αποστολές ξεναγήθηκαν στην πόλη.

Την τέταρτη μέρα επισκεφτήκαμε το νησί Ven, όπου οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν το άθλημα soccer golf και αργότερα ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο του Tycho Brahe, αστρονόμου του 16ου αι.

Την τελευταία μέρα επισκεφτήκαμε το υπαίθριο Μουσείο Fredriksdal του Χέλσινμποργκ, όπου ενημερωθήκαμε για την καθημερινή ζωή των κατοίκων της περιοχής αιώνες πριν. Αργότερα ακολούθησε στο σχολείο η απονομή των βεβαιώσεων παρακολούθησης σε εκπαιδευτικούς και μαθητές και η αποχαιρετιστήρια δεξίωση.

Η 3η αυτή κινητικότητα έπεται των διακρατικών συναντήσεων μαθητών κι εκπαιδευτικών στη Σαμψούντα της Τουρκίας τον Οκτώβριο του 2022 και στο 1ο Π.Δ.Σχ. Αλεξανδρούπολης τον Μάρτιο του 2023. Ακολουθούν οι κινητικότητες στην Πολωνία, την Κροατία και τη Σλοβακία την επόμενη σχολική χρονιά. Η διοργάνωση υπήρξε άψογη και οι συμμετέχοντες αποκόμισαν αξέχαστες εμπειρίες.

Βιργινία Καραβοκύρη ( ΠΕ70, υπεύθυνη του Σχεδίου)

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved