Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε από τις 6 Ιουνίου έως τις 9 Ιουνίου 2022 στο Colegiul Național Gheorghe Lazăr στο Σιμπίου της Ρουμανίας και την παρακολούθησαν δια ζώσης οι εκπαιδευτικοί από την Πορτογαλία και την Τουρκία και εξ’ αποστάσεως οι εκπαιδευτικοί και μαθητές από την Ελλάδα και την Ιταλία.

1η μέρα

Τελετή έναρξης και παρουσίαση του  εκπαιδευτικό συστήματος της Ρουμανίας και του σχολείου.

Συζήτηση και σύνταξη ερωτηματολογίου για την αξιολόγηση του προγράμματος.

Δια ζώσης και εικονική περιήγηση στην πόλη Σιμπίου, εφαρμόζοντας τις τεχνικές λήψεις φωτογραφιών και δημιουργίας ταινιών που παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια των εργαστηρίων του προγράμματος.

2η μέρα

Στο πρώτο μέρος της συνάντησης οι εκπαιδευτικοί είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν εργαστήριο σχετικά με την χρήση ταινιών και βίντεο στο μάθημα της ξένης γλώσσας, ενώ στο δεύτερο μέρος ακολούθησε εργαστήριο για τους μαθητές με τίτλο  «And the Oscar goes to…».

Ακολούθησε δια ζώσης και διαδικτυακή επίσκεψη στο μουσείο Brukenthal για να γίνει αντιληπτό ότι δεν μπορούμε να συζητήσουμε για το μέλλος χωρίς να κατανοήσουμε το παρελθόν. (https://www.brukenthalmuseum.ro/europeana_en/index.html)

Έπειτα πραγματοποιήθηκε δια ζώσης και διαδικτυακή επίσκεψη στο

Open Air Museum (https://muzeulastra.ro/en/open-air-museum) αποτυπώνοντας τόσο τις παραδόσεις όσο και τις καινοτομίες που συνδέονται με τη μαγνητοσκόπηση και την παρουσίαση

3η μέρα

Let’s look back! Η τρίτη μέρα ξεκίνησε με μια μικρή αναδρομή στο παρελθόν, αναπολώντας και αποτιμώντας τις μετακινήσεις στην Πορτογαλία, Ιταλία, Ελλάδα, Ισπανία και Τουρκία.

Ακολούθησε επίσκεψη στο Valea  Zânelor (https://valeazanelor.ro) όπου έγινε αναφορά στην σημασία της τοποθεσίας στον κινηματογράφο και επίσκεψη στον μαγικό κόσμο του Povestea Calendarului https://povesteacalendarului.ro.

Η ημέρα έκλεισε με επίσκεψη στο πάρκο Brambura (https://brambura-park.ro)  εκεί όπου η φαντασία και η δημιουργικότητα ενώνουν τις δυνάμεις τους. 

4η μέρα

Η 4η και τελευταία ημέρα της συνάντησής μας ξεκίνησε με μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνέντευξη με τον Dumitru Budrala, σκηνοθέτη, σεναριογράφο, συγγραφέα ντοκιμαντέρ που προβλήθηκαν και βραβεύτηκαν σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Ο Dumitru Budrala  ξεκίνησε το 1991 στην πόλη Σιμπίου το πολιτιστικό έργο Astra Film, το οποίο έχει γίνει ένα από τα σημαντικότερα κέντρα του κινηματογράφου non-fiction στην Ευρώπη, και το 1993 ίδρυσε το Astra Film Festival, το διεθνές φεστιβάλ μη φανταστικού κινηματογράφου του Sibiu (https://www.astrafilm.ro/en/home)
Το πρόγραμμα έκλεισε με την απονομή των βεβαιώσεων συμμετοχής και την τελετή λήξης ολοκληρώνοντας έτσι το όμορφο ταξίδι στον κόσμο του κινηματογράφου. 


 

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved