26 Σεπτεμβρίου 2021

Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών

20 χρόνια εορτασμού της γλωσσικής και πολιτιστικής διαφορετικότητας

Στις 26 Σεπτεμβρίου κάθε έτους γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Ημέρα Γλωσσών που στόχο έχει την ενθάρρυνση της εκμάθησης όλο και περισσότερων ξένων γλωσσών, σε οποιαδήποτε ηλικία, εντός και εκτός σχολείου. Το γεγονός αυτό πηγάζει από την πεποίθηση του Συμβουλίου της Ευρώπης ότι η γλωσσική πολυμορφία αποτελεί εργαλείο για την επίτευξη ευρύτερης διαπολιτισμικής κατανόησης και βασικό στοιχείο στην πλούσια πολιτιστική κληρονομιά της ηπείρου μας.

Με αφορμή την ημέρα αυτή μαθητές των τμημάτων Αγγλικών, Γερμανικών και Γαλλικών συμμετείχαν σε διάφορες δράσεις οι οποίες υλοποιήθηκαν τόσο μέσα στις διδακτικές αίθουσες όσο και στον προαύλιο χώρο του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης.

Μαθητές της ΣΤ’ Τάξης συμμετέχουν σε δραστηριότητα σωματοποίησης (Bodymaking) και σχημάτισαν τα αρχικά EDL (European Day of Languages)

 

Μαθητές της Ε’ και Β’ Τάξης τραγουδάνε το τραγούδι «Η καμπάνα του χωριού μας» και την αλφαβήτα στα Αγγλικά, Γαλλικά και Γερμανικά κυματίζοντας τις όμορφα ζωγραφισμένες σημαίες τους

Μαθητές του Ολοήμερου ακούνε το τραγούδι «Σ’ αγαπώ σ’ όλες τις γλώσσες» και γράφουν το δικό τους «σ’ αγαπώ» και το «γεια σου» σε διάφορες ευρωπαϊκές γλώσσες

 

Μαθητές της ΣΤ' Τάξεις παίζουν το παιχνίδι του χαμένου θησαυρού

 

Μαθητές του Β2 δημιουργούν αφίσα

Υπεύθυνες εκπαιδευτικοί:

Καπόγλου Χρυσοβαλάντω (ΠΕ07)

Καφετζή ‘Αθη (ΠΕ06)

Κοσμά Γεωργία (ΠΕ06)

Σταφυλίδου Κατερίνα (ΠΕ05)

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved