Την Πέμπτη 8/06/21 επισκέφτηκε το σχολείο μας ο κ. Δήμαρχος μετά από πρόσκληση που δέχτηκε από τα παιδιά του Στ1.

Έφτασε με το πρώτο χτύπημα του κουδουνιού και ήταν ολοφάνερη η συγκίνησή του, γιατί όπως μας είπε φοιτούσε και ο ίδιος στο σχολείο μας.

Αρχικά μας εξήγησε τι είναι οι δημοκρατικές διαδικασίες και ποιες αξίες τις διέπουν.

Μοιράστηκε μαζί μας τα συναισθήματά του όταν πληροφορήθηκε πως θα είναι ο νέος Δήμαρχος της πόλης μας και τον τρόπο που διαχειρίζεται τους διαπληκτισμούς στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Μας εξήγησε πως έχει λιγότερους Δημοτικούς Συμβούλους από τον αντιπολιτευόμενο συνδυασμό και αυτό δυσχεραίνει την υλοποίηση των προγραμματικών του δηλώσεων.

Άκουσε προσεκτικά τις ερωτήσεις μας και απάντησε με προθυμία και με ευγένεια.

Του θέσαμε το θέμα των αδέσποτων και μας ενημέρωσε πως υπάρχουν ταΐστρες σε αρκετά σημεία της πόλης για να βρίσκουν τροφή τα αδέσποτα ζώα. Μια μεγάλη ομάδα εθελοντών στηρίζει την προσπάθεια αυτή του Δήμου, ακόμα και στην περίοδο της καραντίνας.

Άλλη μια μέριμνα του Δήμου για τα αδέσποτα είναι πως στο πάρκο Ακαδημίας έχουν τοποθετηθεί σταντ όπου οι ιδιοκτήτες ζώων βρίσκουν «υπό κατασκευή» δοχεία συλλογής των ακαθαρσιών. Μάλιστα μας τόνισε πως η κατασκευή αυτή είναι αποτέλεσμα της ευρηματικότητας των Ελλήνων.

Παραδέχτηκε πως το πάρκο για τα σκυλιά δεν είναι καλά οργανωμένο και για αυτό σκέφτεται να το διαμορφώσει σύμφωνα με το πρότυπο ενός πάρκου που επισκέφτηκε στη Βαρκελώνη. Μας εντυπωσίασε όταν μας είπε πως στο πάρκο της Βαρκελώνης τα ζώα γνωρίζουν τον ειδικό χώρο που θα κάνουν τις ακαθαρσίες τους, οι οποίες αυτόματα επεξεργάζονται και γίνονται λίπασμα για τα φυτά της Βαρκελώνης.

Μας παρακίνησε να χρησιμοποιούμε το ποδηλατικό δίκτυο με ασφάλεια, αφού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε κάποια βλάβη του ποδηλάτου μας ή να το φουσκώσουμε στις στάσεις ποδηλάτου.

Σε ερώτησή μας για την άσχημη εικόνα που υπάρχει στον χώρο του παλιού κολυμβητηρίου, μας ανακοίνωσε πως έχει σχεδιαστεί ως χώρος αναψυχής που θα περιλαμβάνει τρεις διαδρόμους για τρέξιμο , χώρο με γρασίδι, μία αίθουσα με βάρη για να γυμνάζονται οι συμπολίτες μας, αποδυτήρια για να εξυπηρετούνται και όσοι αθλούνται στα γήπεδα τένις και τέλος ένα κυλικείο.

Για τον χώρο δίπλα από το Αρχαιολογικό Μουσείο, υπάρχει σχεδιασμός να δημιουργηθούν 7 γήπεδα τένις με την προοπτική να διοργανώνονται αγώνες τένις εθνικού και διεθνούς επιπέδου. Τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουμε τουρίστες και θα αναβαθμιστεί η πόλη μας.

Στην ερώτησή μας γιατί το αεροδρόμιο της πόλης μας δε συνδέεται με αεροδρόμια άλλων ευρωπαϊκών χωρών, μας απάντησε πως αυτό οφείλεται στην έλλειψη δεξαμενών ανεφοδιασμού. Μας διαβεβαίωσε πως σύντομα θα δημιουργηθούν δεξαμενές ανεφοδιασμού με προορισμό πόλεις εκτός των συνόρων μας.

Το θέμα που απασχολούσε τα αγόρια περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, το αφήσαμε για το τέλος.

Για το τέλος της συζήτησης τα αγόρια κράτησαν το θέμα που αναφερόταν στις πίστες του …σκέιτ! Αιτηθήκαμε περισσότερες πίστες και με μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας. Πρώτα μας τόνισε πως οι πίστες είναι ανοιχτές όλο το 24ωρο και καλό είναι τα παιδιά κάνουν μόνον εκεί σκέιτ. Επίσης να φροντίζουν και να προσέχουν τον χώρο. Τέλος, μας διαβεβαίωσε πως αν υπάρχει μεγάλη αποδοχή απ’ τους νέους της πόλης, θα δημιουργηθούν και άλλες πίστες.

Καθώς βγαίναμε απ’ την αίθουσα της Βιβλιοθήκης, όπου τον υποδεχτήκαμε, ζήτησε να επισκεφτεί την τάξη απ’ όπου αποφοίτησε!

Ένιωσε απερίγραπτη χαρά και συγκίνηση…

 

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved