Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες του 1ου Πειραματικού Δ.Σ. Αλεξανδρούπολης,

Καλή Χρονιά και Χρόνια Πολλά!!!

Εύχομαι μια δημιουργική συνεργατική και ασφαλή χρονιά για όλους μας!

Όπως ήδη θα έχετε ενημερωθεί από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, τα σχολεία θα ανοίξουν τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 και θα περιμένουμε τους μαθητές μας το πρωί της Δευτέρας στην τάξη!

Δυστυχώς, η υγειονομική κρίση καλά «κραττεί» και το διάστημα που ακολουθεί είναι πολύ κρίσιμο και σημαντικό για την πιστή τήρηση των μέτρων προστασίας. Συνεπώς, όλοι οι μαθητές πρέπει να φορούν τη μάσκα τους υποχρεωτικά σε όλη τη διάρκεια του μαθήματος και των διαλειμμάτων (την βγάζουν μόνο κατά τη διάρκεια του φαγητού και προαιρετικά, στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής).

Οι μαθητές στη διαδρομή από το σπίτι στο σχολείο και αντίστροφα, είναι υποχρεωτικό να φέρουν μαζί τους τη Βεβαίωση Μετακίνησης, η οποία τους είχε χορηγηθεί από το σχολείο στις αρχές Νοεμβρίου. Σε περίπτωση απώλειας της Βεβαίωσης, μπορείτε να τη ζητήσετε εκ νέου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο σχολείο. (Ηλ. Διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

Στο σχολείο από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει κανονικά η Πρωινή Ζώνη (7:00 – 8:00) και το Ολοήμερο Πρόγραμμα (έως τις 15:00 και έως τις 16:00 αναλόγως της εγγραφής των μαθητών/τριών). Οι μαθητές που παρακολουθούν την Πρωινή Ζώνη θα προσέρχονται από την πλαϊνή είσοδο του αυλόγυρου (από την πλευρά της Μεραρχίας) και θα αποχωρούν από την κεντρική είσοδο του σχολείου το μεσημέρι.  

Για τους μαθητές /τριες που δεν φοιτούν στο Ολοήμερο Πρόγραμμα θα ισχύσουν τα παρακάτω:

Ώρα πρωινής προσέλευσης: 8:00 – 8:15.

Η κεντρική αυλόπορτα θα ανοίγει στις 8:00, όπως και παλιότερα για όλους τους μαθητές.

Οι μαθητές των πρώτων τάξεων Α΄ Β΄ Γ΄ θα εισέρχονται από την κεντρική είσοδο του κτιρίου, ενώ οι μαθητές των μεγάλων τάξεων Δ΄ Ε΄ Στ΄ από την είσοδο του ισογείου στην δεξιά πλευρά του κτιρίου.

Οι μαθητές μπαίνουν στο σχολείο φορώντας τη μάσκα τους και αφού εφαρμόσουν αντισηπτικό στα χέρια τους, έξω από την τάξη, πηγαίνουν κατευθείαν στις θέσεις τους.

Ώρα αποχώρησης: 13:05 – 13:15.

Κατά την αποχώρηση και για την αποφυγή του συνωστισμού οι μαθητές θα αποχωρούν σταδιακά και θα υπάρχουν δύο έξοδοι.

Οι μαθητές των πρώτων τάξεων Α΄ Β΄ Γ΄ θα αποχωρούν από την κεντρική είσοδο/έξοδο του κτιρίου και την κεντρική αυλόπορτα, ενώ οι μαθητές των μεγάλων τάξεων Δ΄ Ε΄ Στ΄ θα αποχωρούν από την πλαϊνή είσοδο/έξοδο (από την πλευρά του κυλικείου) του κτιρίου και την πλαϊνή είσοδο/έξοδο (από την πλευρά της Μεραρχίας) σύμφωνα με τον πίνακα:

ΩΡΑ ΤΜΗΜΑ ΕΞΟΔΟΣ
13.05 Α1

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ

Α2
13.05 Ε1 ΠΛΑΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΤ1
13.10 Β1

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ

Β2
13.10 Δ2 ΠΛΑΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
ΣΤ2
13.15 Γ1

ΚΥΡΙΑ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΥΛΟΠΟΡΤΑ

Γ2
13.15 Δ1 ΠΛΑΙΝΗ ΕΙΣΟΔΟΣ/ΕΞΟΔΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟΥ
Ε2

Αγαπητοί γονείς!

Για τη δική σας ασφάλεια, σας παρακαλώ θερμά να κρατάτε τις απαραίτητες αποστάσεις, όσο περιμένετε τα παιδιά σας, για να αποφεύγεται ο συνωστισμός μπροστά στο Σχολείο. Θα σας πρότεινα να βρίσκεστε περιμετρικά της πόρτας σε απόσταση τουλάχιστον 2 μέτρων.

Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολη όλη αυτή η κατάσταση και οι εκκλήσεις απομάκρυνσης δεν αποτελούν συμπεριφορές που ταιριάζουν στην επικοινωνία γονέων και σχολείου αλλά συμμορφωνόμαστε όλοι με τις υποδείξεις για την καλύτερη αντιμετώπιση της ιδιαίτερης αυτής συγκυρίας.

Στο σχολείο έχει γίνει ήδη απολύμανση, έχει καθαριστεί προσεκτικά όλο το κτίριο, υπάρχει επάρκεια αντισηπτικών και ό,τι άλλο χρειάζεται για την αντιμετώπιση της κατάστασης. Σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είναι πολύ σημαντικός ο φυσικός εξαερισμός των χώρων. Για τον λόγο αυτό ενδεχομένως να χρειάζεται να ντύνονται οι μαθητές μας λίγο πιο ζεστά, αφού κατά διαστήματα τα παράθυρα θα ανοίγουν για να ανανεώνεται ο αέρας.

Καταβάλουμε κάθε προσπάθεια ώστε να δημιουργήσουμε το καλύτερο και ασφαλέστερο περιβάλλον για τους μαθητές μας. Η πανδημία δεν είναι μόνον μία δύσκολη κατάσταση για αντιμετώπιση, αλλά περίσταση μάθησης ώστε να διδάξουμε στους μαθητές μας ότι δε σταματούμε να προσπαθούμε, να συνεργαζόμαστε, να βοηθάμε ο ένας τον άλλον τώρα περισσότερο από κάθε άλλη φορά!

Ευχαριστούμε για την μέχρι τώρα συνεργασία σας και πιστεύουμε ότι αυτή θα συνεχιστεί στο μέλλον για να βγούμε όλοι πιο δυνατοί από αυτήν τη δοκιμασία.

Καλή αρχή !

Με εκτίμηση

Η Διευθύντρια του Σχολείου

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved