Αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες,

Μετά την απόφαση του Υπουργείου για αναστολή λειτουργίας των Δημοτικών Σχολείων, επανερχόμαστε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, η οποία είναι γνωστή σε εσάς και τους μαθητές μας, αν και γνωρίζουμε καλά, ότι τα παιδιά αναζητούν τους φίλους και συμμαθητές τους και τη δια ζώσης εκπαίδευση, η οποία δεν αντικαθιστάται με κανένα διαδικτυακό μέσο. Ωστόσο, οι συνθήκες είναι έκτακτες λόγω της πανδημίας και καλούμαστε να υποστηρίξουμε τους μικρούς μας μαθητές να αντέξουν και αυτή την απομόνωση.

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι αυτή τη φορά, εκτός από τη λειτουργία των σύγχρονων μαθημάτων που θα κάνουν οι εκπαιδευτικοί των τάξεων καθημερινά, το απόγευμα από τις 2.00 μ.μ. μέχρι τις 5.20μ.μ., θα λειτουργεί και η Εκπαιδευτική Τηλεόραση μέσω της ΕΤ2. Υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα για το πρωί της Δευτέρας 16/11 και της Τρίτης 17/11 που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα μας zarifios.gr.

Η σύγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία των μαθημάτων από τους εκπαιδευτικούς των τάξεων θα ξεκινήσει την Τετάρτη 18 /11, ενώ την Τρίτη 17/11 θα συνδεθούν οι μαθητές στις διαδικτυακές τάξεις των εκπαιδευτικών για τον εορτασμό της επετείου του Πολυτεχνείου.

Από σήμερα θα αρχίσετε να λαμβάνετε τα Ωρολόγια Πρόγραμματα της τάξης των παιδιών σας. Βοηθητικά και υποστηρικτικά στην συγχρονη εξ αποστάσεως διδασκαλία, οι εκπαιδευτικοί θα μπορούν χρησιμοποιούν την ασύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και συγκεκριμένα τις πλατφόρμες “e-me” και “e-class”.

«Κρίνεται σκόπιμο μαθητές/τριες να συνδέονται πριν από την έναρξη των μαθημάτων για την υλοποίηση δοκιμών (μικρόφωνο, εικόνα, ήχος κ.λπ.), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ομαλή υλοποίησή τους. Επιπλέον, οφείλουν να ανταποκρίνονται σε καθήκοντα που ανατίθενται από τους εκπαιδευτικούς τους (π.χ. να απαντήσουν σε ερωτήσεις, να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, να ζητήσουν τον λόγο, να σχολιάσουν ή και να σημειώσουν στο chat), ώστε να εξασφαλίζεται κατά το δυνατόν η ενεργός συμμετοχή τους».

Επίσης, τονίζουμε εκ νέου, ότι η συμμετοχή των μαθητών στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση είναι υποχρεωτική και γι΄ αυτό θα καταχωρίζονται καθημερινά οι παρουσίες και απουσίες.

Σας παρακαλούμε να δείτε στο www.zarifeios.gr την ενημέρωση για την επεξεργασία των προσωπικών σας δεδομένων στο πλαίσιο της διαδικασίας σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων («ΥΠΑΙΘ») και υπενθυμίζεται ότι η καταγραφή της εικόνας ή της ομιλίας άλλου προσώπου κατά τη διάρκεια των δικτυακών μαθημάτων είναι παράνομη και επισύρει αστικές, ποινικές και διοικητικές κυρώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες για την παροχή εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης μπορείτε να επισκέπτεσθε τον ιστότοπο https://mathainoumeasfaleis.gov.gr/tilekpedefsi/.

Παραμείνετε ασφαλείς!

Με εκτίμηση,

Η Διευθύντρια

Τεμπρίδου Αντιόπη Ελένη

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved