Σημαντικές πληροφορίες γύρω από το όραμα και την αποστολή ενός eTwinning σχολείου είχαν την ευκαιρία να πάρουν οι εκπαιδευτικοί που παραυρέθηκαν την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στην προωθητική εκδήλωση που διοργάνωσε το 1ο Πειραματικό Δ.Σχ. Αλεξανδρούπολης.

Στην ημερίδα παρουσιάστηκαν τα οφέλη που αποκομίζει ένα αντίστοιχο σχολείο μια που αναγνωρίζεται για τις καινοτόμες και δημιουργικές προσεγγίσεις της παιδαγωγικής, προωθώντας τη συνεχή επαγγελματική ανάπτυξη του προσωπικού και των πρακτικών συνεργατικής μάθησης ενσωματώνοντας παράλληλα πρακτικές ψηφιακές ασφάλειας. 

Παρουσιάστηκαν επίσης οι 4 βασικοί πυλώνες βάσει των οποίων ένα σχολείο ανακηρύσσεται eTwinning σχολείο ενώ αναλύθηκαν οι προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί το σχολείο και πώς το 1ο Πειραματικό Δ.Σχ. έχει επιτύχει αυτή την αναγνώριση.

Μεγάλο μέρος της Ημερίδας ήταν αφιερωμένο στις προσπάθειες για ένα καλύτερο Διαδίκτυο,  καθώς ο Πρεσβευτής της Ακαδημίας Ψηφιακής Ασφάλειας κ. Χρήστος Καλτσίδης επιμόρφωσε τους εκπαιδευτικούς σχετικά με τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να επιτύχουμε ελκυστικό και ασφαλές διαδίκτυο για τους μαθητές μας κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στους σημερινούς κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα παιδιά."

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved