ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΑΖΟΥΣΕΣ του Αριστοφάνη

Σε διασκευή για παιδικό θέατρο: Ματούλα Πίνιου

Σκηνοθεσία:

Ματούλα Πίνιου, (εκπαιδευτικός, υποψ. M.ed. Παιδαγωγική του Θεάτρου και Ετερότητα)

Αναστασία Τραχίλη (Θεατρολόγος, υποψ. M.ed. Εκπαίδευση και Πολιτισμός)

Υπόθεση

Κάπου στην Αρχαία Αθήνα μεγάλος αναβρασμός επικρατεί. Η διαφθορά και η παρακμή βασιλεύουν εξ’ αιτίας της κακής διακυβέρνησης των αντρών. Οι γυναίκες με αρχηγό την Αθηναία Πραξαγόρα αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Μαζεύονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας κι ένα βράδυ ντύνονται άντρες και εισβάλλουν στη βουλή. Ξεγελούν τους άντρες και παίρνουν την εξουσία.

Η Πραξαγόρα υπόσχεται κοινωνική δικαιοσύνη, πλούτο, ισοτιμία, ελευθερία. Επιβάλλει την κοινοκτημοσύνη ακόμα και στις ανθρώπινες σχέσεις. Όλοι έχουν δικαίωμα στην αγάπη με όλους, αλλά προηγούνται οι γέροι, οι γριές, οι αδύναμοι, οι άσχημοι. Αυτό δημιουργεί τις πρώτες τριβές. Ακολουθούν οικονομικά σκάνδαλα, που φέρνουν στο μυαλό όλων τη διακυβέρνηση των αντρών.

Τι φταίει; Γιατί αυτό το πείραμα που ξεκίνησε τόσο ελπιδοφόρα μοιάζει να έχει άσχημη κατάληξη;

Την απάντηση θα μας τη δώσει το έργο του Αριστοφάνη. Ένα έργο τόσο επίκαιρο σαν να γράφτηκε μόλις σήμερα. Μια κωμωδία που με τις αλήθειες της ακουμπάει όλα τα προβλήματα του σύγχρονου Έλληνα και θίγει πικρές και διαχρονικές αλήθειες της πολιτικής στην Ελλάδα.

Το ζωντανεύουν οι 26 μικροί μαθητές του «Ομίλου Ιστορίας και Θεατρικής Έκφρασης», του 1ου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης, 10-14 ετών και οι δασκάλες του Ομίλου. Ευγενικά συμπράττουν 3 γονείς των μαθητών του ομίλου.

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved