Η 1η  συνάντηση επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Erasmus+ Ka229 με τίτλο: Ιnclude. net: «innovative ways to promote inclusion in its broadest sense, within an European context» πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα 20th- 24th Νοεμβρίου 2018, στο Targoviste  της Ρουμανίας. Την Ελλάδα εκπροσώπησε τετραμελής ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας που αποτελούταν από τη Φωτεινή Μπρούτσου, την Αγάθη Καφετζή, τη Βιργινία Καραβοκύρη και τη Μαρία Αραμπατζή.

Στη συνάντηση αυτή έγινε η πρώτη δια ζώσης επικοινωνία μεταξύ των εταίρων, καθορίστηκε η πορεία του σχεδίου και οργανώθηκαν πιο συστηματικά οι μελλοντικές δράσεις. Οι εταίροι εκπαιδευτικοί της προσχολικής ηλικίας, που μας φιλοξένησαν, παρουσίασαν πως λειτουργεί η σχολική μονάδα και εστίασαν στην αξιοποίηση του μαθησιακού περιβάλλοντος για την ενίσχυση της συμμετοχής όλων των μαθητών. Παρακολουθήσαμε το Project με θέμα “ Το φθινόπωρο” σύμφωνα με την παιδαγωγική προσέγγιση του Reggio Emilia. Επίσης, το Project με θέμα: τα δικαιώματα του παιδιού με τη μέθοδο «Step by Step».

Οι παρουσιάσεις των εκπαιδευτικών συστημάτων της κάθε χώρας ήταν, επίσης, πολύ ενδιαφέρουσες και ήταν εποικοδομητική η συζήτηση που σύγκρινε τις εκπαιδευτικές πολιτικές των χωρών.

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved