Εκπαιδευτική επίσκεψη στην Κύπρο (28 Οκτωβρίου – 2 Νοεμβρίου 2019)

Η 4η κατά σειρά συνάντηση επαγγελματικής ανάπτυξης εκπαιδευτικών που συμμετέχουν στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ Ka229 με τίτλο: Ιnclude. net: «innovative ways to promote inclusion in its broadest sense, within a pan European context» πραγματοποιήθηκε, το χρονικό διάστημα 28 Οκτωβρίου-2 Νοεμβρίου 2019, στη Λάρνακα της Κύπρου. Την Ελλάδα εκπροσώπησε τετραμελής ομάδα εκπαιδευτικών του σχολείου μας που αποτελούταν από τις εκπαιδευτικούς: Φωτεινή Μπρούτσου, Χρυσούλα Γεωργιάδου, Σουζάνα Μαυρογένη και Αθανασία Τσολακάκη.

Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν οι εκπαιδευτικοί του Γ΄ Δημοτικού Σχολείου Αραδίππου. Στο Γ΄ Δημοτικό Σχολείο Αραδίππου λειτουργούν δύο Μονάδες Ειδικής Εκπαίδευσης, με εξειδικευμένο προσωπικό, όπου φοιτούν μαθητές με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες. Αυτοί οι μαθητές εντάσσονται στα κανονικά τμήματα παρακολουθώντας τα δευτερεύοντα μαθήματα του προγράμματος.

Οι συμμετέχοντες προέρχονταν από την Ελλάδα, την Αγγλία, τη Φινλανδία και τη Ρουμανία. Είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για την εκπαιδευτική πολιτική της Κύπρου με έμφαση στην εκπαίδευση παιδιών με αναπηρία. Παρακολούθησαν καλές πρακτικές διδασκαλίας και πιο συγκεκριμένα την «αξιοποίηση της τέχνης του Θεάτρου για την ένταξη των παιδιών με αναπηρία». Επίσης, συναντήθηκαν με τον Αντιδήμαρχο της Αραδίππου και ξεναγήθηκαν στην περιοχή της Λάρνακας γνωρίζοντας την ενδιαφέρουσα ιστορία της. Επιπλέον, έγινε αξιολόγηση των δράσεων του 1ου έτους και παρουσιάστηκαν οι δράσεις του 2ου έτους του προγράμματος.

Η επόμενη προγραμματισμένη κινητικότητα μάθησης και κατάρτισης θα πραγματοποιηθεί στις αρχές του Μάρτη 2020 στη Σμύρνη.

 

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved