Μία σειρά από δραστηριότητες εκτός σχολικής τάξης υλοποίησε η Στ2 τάξη του σχολείου μας στο πλαίσιο των μαθημάτων της Γλώσσας, της Τοπικής ιστορίας και Γεωγραφίας.

Συγκεκριμένα και με αφορμή τη διαπραγμάτευση ενότητας σχετικά με την Κατοικία, οι μαθητές του Στ2 επισκέφθηκαν το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης όπου και παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο: "Αρχιτεκτονική και τοπική ιστορία". Κατά τη διάρκεια του προγράμματος είχαν την ευκαιρία να πληροφορηθούν για σημαντικά ιστορικά κτίσματα της πόλης μας, να γνωρίσουν την ιστορία τους καθώς και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της αρχιτεκτονικής τους.
Στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης ενότητας σχετικής με τη Διατροφή στο μάθημα της Γλώσσας, οι μαθητές του Στ2 επισκέφθηκαν το Εθνολογικό Μουσείο Θράκης όπου και παρακολούθησαν πρόγραμμα με τίτλο: "Με ξύδι, λάδι, αλάτι και ζάχαρη" γνωρίζοντας το ρόλο των συγκεκριμένων υλικών στις διατροφικές συνήθειες των ανθρώπων και ειδικότερα των κατοίκων της περιοχής σε προηγούμενες εποχές. Στο τέλος είχαν την ευκαιρία να δουν τον τρόπο παρασκευής τουρσιού με τη χρήση των σχετικών υλικών.
Ο εορτασμός της επετείου του ΟΧΙ έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές του Στ2 να επισκεφθούντην περιοδική 'Εκθεση ιστορικών κειμηλίων της περιόδου του 1940-44 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Αλεξανδρούπολης και στη συνέχεια να παρακολουθήσουν στο Ιστορικό Μουσείο σχετικό βίντεο με μαρτυρίες για τα γεγονότα της εποχής, ενώ σε συνεργασία με τους συμμαθητές τους από το Στ1 επισκέφθηκαν στρατόπεδο της πόλης μας όπου και παρακολούθησαν σχετική ενημέρωση για τη λειτουργία εξομειωτών που υπάρχουν εκεί και προσφέρουν σχετική εκπαίδευση
 

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved