Στο πλαίσιο των προγραμμάτων Αγωγής Υγείας «Άυλη πολιτιστική κληρονομιά» που υλοποιεί φέτος η Γ1 τάξη και «Κάποιο λάκκο έχει η φάβα» που υλοποιούν τα τρία τμήματα της Ε΄ τάξης διοργανώθηκε στο σχολείο μας την Τετάρτη, 26 Απριλίου,  η δράση «Διατροφικό ταξίδι στην Ελλάδα, τη Μεσόγειο και την Ευρώπη».

Οι μαθητές, αφού άντλησαν και κατέγραψαν συνταγές από το διαδίκτυο κι άλλες πηγές, τις παρουσίασαν μαγειρεμένες στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου σε ένα πανηγύρι γευσιγνωσίας. Οι μαθητές του Γ1 παρουσίασαν πιάτα της τοπικής κουζίνας που αποτελούν μέρος της μεσογειακής διατροφής, ενώ οι μαθητές της Ε΄ τάξης μαγείρεψαν πιάτα της ελληνικής κουζίνας με πρώτη ύλη τα όσπρια.

Στην ίδια εκδήλωση συμμετείχαν και οι μαθητές του Στ2 με φαγητά από χώρες της Ευρώπης τις οποίες είχαν "υιοθετήσει" κατά τη διάρκεια υλοποίησης προγράμματος Teachers4Europe με τίτλο: « Γευσιγνωστικοί περίπατοι στις γειτονιές της Ευρώπης». Τις συνταγές των φαγητών άντλησαν από το διαδίκτυο ερευνώντας τις διατροφικές συνήθειες λαών της Ευρώπης και ανέλαβαν να τις κάνουν πράξη δημιουργώντας ένα πανηγύρι γεύσεων μέσα στο σχολείο.

Οι μαθητές του σχολείου είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τα οφέλη των οσπρίων και των «μεσογειακών πιάτων» στη διατροφή μας, να γνωρίσουν την «κουζίνα» άλλων χωρών, αλλά και να δοκιμάσουν ξεχωριστές και πρωτόγνωρες γεύσεις.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί:

Γ1, Βιργινία Καραβοκύρη Αθανασία Τσολακάκη

Ε΄ τάξη, Αντωνία Πετρίδου- Λαμπρινή Χατζοπούλου, Βασιλική Βασιλούδη

Στ2, Αγγελική Κουγιουρούκη

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved