Με τη συμμετοχή 400 περίπου μαθητών γιορτάσαμε και φέτος τα Χελιδονίσματα στην αυλή του 1ουΠρότυπου Πειραματικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης.

Οι μαθητές  μέσα από την προβολή που έγινε και τη συζήτηση που ακολούθησε έμαθαν πολλά πράγματα για τη ζωή των χελιδονιών, για παράδειγμα, πόσα χιλιόμετρα διανύουν κατά τη μετανάστευσή τους, πόσους σβώλους χρειάζονται για να χτίσουν τη φωλιά τους, καθώς και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς για να προστατεύουμε τους αδόμητους χώρους των πόλεών μας προς όφελος όλων των πουλιών.

xelid6

Στη συνέχεια, κατασκεύασαν φωλιές από πηλό, ώστε να προσφέρουν ένα «σπίτι» στα Λευκοχελίδονα, αλλά και να διαπιστώσουν πόσο πραγματικά επίπονη είναι η κατασκευή φωλιάς για τα πουλιά.

Με την παρουσία τους ομόρφυναν την εκδήλωση μαθητές του 1ου, 2ουκαι 3ουΔημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης και φυσικά σχεδόν όλοι οι μαθητές του 1ουΠρότυπου Πειραματικού Σχολείου.

Σημειώνεται πως η εκδήλωση υλοποιήθηκε από το Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Δέλτα Έβρου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία.

xelid7

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved