Ο όμιλος Ρομποτικής και Προγραμματισμού ολοκλήρωσε τις εργασίες του μετά από 28 συναντήσεις. Η φύση των συναντήσεων ήταν τόσο δια ζώσης(15) όσο και διαδικτυακές (13) εξαιτίας της πανδημίας.

Ο όμιλος λάμβανε χώρα κάθε Δευτέρα στις 13:30 – 15:00. Οι μαθητές που παρακολουθούσαν τις συναντήσεις ήταν από την Ε’ τάξη και ο αριθμός τους ήταν 11.

Τα αντικείμενα με τα οποία ασχοληθήκαμε φέτος ήταν τα ρομποτάκια WeDo 1, WeDo 2 και Lego Spike. Στο κομμάτι του προγραμματισμού ασχοληθήκαμε με το Περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού Scratch (1.4 και 3).

Οι μαθητές στις πρώτες συναντήσεις ήρθαν σε επαφή με τα επιμέρους τμήματα του ρομπότ (κινητήρες, αισθητήρες) και αφού αποσαφήνισαν τον ρόλο του καθενός ήταν έτοιμοι να κατασκευάσουν και να προγραμματίσουν.

Χωρισμένοι σε ομάδες των δύο ατόμων και με την καθοδήγηση του εκπαιδευτικού ολοκλήρωναν τις κατασκευές τους, τις προγραμμάτιζαν, τις τέσταραν και ήταν έτοιμοι για μικρούς διαγωνισμούς στο χώρο του εργαστηρίου και της βιβλιοθήκης αργότερα.

Είχαμε την τύχη φέτος να συνεργαστούμε και με τον φορέα Eduact, ο οποίος μας παραχώρησε 4 kits Lego Spike και μια ολοκληρωμένη σειρά με πίστα και επεκτάσεις.

Την περίοδο της πανδημίας και όταν τα σχολεία παρέμειναν κλειστά ο όμιλος λάμβανε χώρα διαδικτυακά μέσω Webex. Σ’ αυτή τη φάση ο μαθητές επιδόθηκαν στον προγραμματισμό σε περιβάλλον Scratch.

Ο όμιλος έλαβε μέρος σε workshop στα πλαίσια του Erasmus+ Include.Net όπου οι μαθητές επέδειξαν τις ικανότητες τους σε εκπαιδευτικούς τους εξωτερικού μέσω της webex και της δια ζώσης συνάντησης με τους Ρουμάνους εκπαιδευτικούς που επισκέφτηκαν το σχολείο μας.

Ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός

Παπαδάκης Χρήστος (ΠΕ86)

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved