Το σχολείο μας από την αρχή του σχολικού έτους 2011-12 συμμετέχει στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Comenius. Ο τίτλος του προγράμματος είναι «Young explorers». Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές καλούνται να εξερευνήσουν τα πολιτιστικά χαρακτηριστικά των χωρών που συμμετέχουν, να ανακαλύψουν τις ομοιότητες και τις διαφορές των λαών και να προβάλλουν, τα ήθη , τα έθιμα και τις παραδόσεις της χώρα μας. Οι τάξεις που εμπλέκονται σε αυτές τις δραστηριότητες είναι κυρίως η Δ΄, η Ε΄ και η ΣΤ΄. Οι χώρες που συμμετέχουν είναι: η Ελλάδα, η Τουρκία, ηΠολωνία, η Ρουμανία, η Ισπανία και η Γαλλία. Βασικό μέσο για την πραγματοποίηση των στόχων του Comenius είναι οι επισκέψεις εκπ/κων και μαθητών στα σχολεία των κρατών που παίρνουν μέρος.

Έτσι, στα τέλη του Νοέμβρη 2011 ο Δ/ντής του σχολείου κ. Κυβιρτζίκης, η Υποδ/ντρια κ. Γκοντζίδου και η Υπεύθυνη του Προγράμματος κ. Μπρούτσου παρευρέθηκαν στην πρώτη συνάντηση των εκπ/κών που συμμετέχουν στη δράση, την οποία διοργάνωσαν οι Τούρκοι συνάδελφοι στην πόλη Fatsa Ordu .

 

 

 Απο την παρουσίαση των σχεδίων δράσης της κάθε χώρας στην πόλη Fatsa Ordu της Τουρκίας

 

Aπό την έκθεση για την παρουσίαση της περιοχής και του σχολείου μας

Aπο την έκθεση στην Τουρκία των λογότυπων του Προγράμματος Comenius που έφτιαξαν οι μαθητές της κάθε χώρας

 

Στο πλαίσιο του Προγράμματος Comenius οι μαθητές του σχολείου ετοιμάζουν τη μακέτα του Προγράμματος που θα παρουσιάσουν στους συμμαθητές τους από άλλες χώρες.


 

 

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved