Εθνικά Προγράμματα 2013 - 2014

 Οι μαθητές δούλεψαν πάνω στο project με θέμα τα «Μέσα συγκοινωνίας και μεταφοράς». Το συγκεκριμένο σχέδιο εργασίας υλοποιήθηκε  από το τμήμα Δ1 στην Αγγλική γλώσσα (English 4th grade: Unit 8). Οι μαθητές ασκήθηκαν στη συνεργατική μάθηση μέσω της ομαδικής εργασίας, ήρθαν σε άμεση επαφή με την κοινωνία μέσω του ερωτηματολογίου και της συνέντευξης που ακολούθησε και δημιούργησαν υλικό σε ψηφιακό επίπεδο με τη βοήθεια του συνεργαζόμενου δασκάλου της πληροφορικής.
Συντονιστές εκπαιδευτικοί: Καφετζή Αγάθη ΠΕ(06), Παπαδάκης Χρήστος ΠΕ(20)
 
 
To σχέδιο εργασίας παρουσιάζεται παρακάτω: 

Project "Means of transport" 

Οι μαθητές με τη βοήθεια του εργαλείου Κidspiration δημιούργησαν τους παρακάτω εννοιολογικούς χάρτες προκειμένου να ταξινομήσουν τα μέσα μεταφοράς και συγκοινωνίας:

Concept maps 

Στη συνέχεια οι μαθητές κάνοντας χρήση του διαδικτυακού εργαλείου ToonDoo δημιούργησαν ιστορίες κόμικς με θέμα τα μέσα συγκοινωνίας σε διάφορες πόλεις:

Comics

Η εργασία τους, από ψηφιακής πλευράς, ολοκληρώθηκε με ένα animation που δημιούργησαν χρησιμοποιώντας τα παρακάτω εργαλεία: Pivot Stickfigure Animator, Windows Movie Maker.  Το αποτέλεσμα το βλέπετε παρακάτω:

Animation

Το ουσιαστικότερο κομμάτι της εργασίας ήταν η στιγμή που οι μαθητές βγήκαν στην κοινωνία και με ερωτηματολόγια συνέλεξαν στοιχεία (με τη διαδικασία της συνέντευξης) για τον τρόπο που μετακινούνται οι πολίτες, τα οποία και παραθέτουν παρακάτω σε μορφή γραφημάτων.

interview-questionnaire

 

 

 

 

 

Φιλαναγνωσία : Η Δόνα Τερηδόνα και το μυστικό της γαμήλιας τούρτας

Το βιβλίο του Ευγένιου Τριβιζά « Η Δόνα Τερηδόνα» είναι σίγουρα από τα πιο αγαπημένα των παιδιών. Ξεκινήσαμε με την ανάγνωση του βιβλίου. Τα παιδιά παρακολούθησαν με μεγάλη αγωνία τις περιπέτειες της Λουκίας και τις ραδιουργίες της Δόνα Τερηδόνα. Συμμετείχαν συναισθηματικά σε όλα τα στάδια της ανάγνωσης δίνοντας δικές τους λύσεις στα προβλήματα της Λουκίας.

 

Χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση : « Ο Αϊ – Βασίλης στη φυλακή »

Η γνωριμία μας με την πρωτότυπη περιπέτεια του Αϊ – Βασίλη ξεκίνησε με την ανάγνωση του βιβλίου. Ήταν μια πρώτη επαφή όπου οι μικροί μαθητές πραγματικά ταυτίστηκαν με τις δυσκολίες και τα προβλήματα που είχε να αντιμετωπίσει ο Αϊ-Βασίλης προκειμένου να μοιράσει τα πολύτιμα δώρα στα παιδιά.

Δόντια καθαρά πάντοτε γερά

Με το πρόγραμμα «Δόντια καθαρά, πάντοτε γερά» προσπαθήσαμε οι μικροί μαθητές να εντάξουν στην καθημερινότητά τους την υγιεινή των δοντιών τους και να καταλάβουν τη σπουδαιότητα της πρόληψης σε θέματα που αφορούν τα δόντια τους.Τα παιδιά έμαθαν για τα νεογιλά δόντια ( γιατί λέγονται έτσι , πότε εμφανίζονται πόσα είναι). Τα ξεχωρίσαμε από τα μόνιμα και μιλήσαμε για τα μέρη του δοντιού.

 

ΑΡΙΘΜΟΣ ΜΑΘΗΤΩΝ : 43

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ :

  • ΜΑΥΡΟΓΕΝΗ ΣΟΥΖΑΝΑ
  • ΚΑΡΑΒΟΚΥΡΗ ΒΙΡΓΙΝΙΑ
  • ΤΣΟΛΑΚΑΚΗ ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Οι εκπαιδευτικοί Πίνιου Ματούλα ΠΕ(07) (συντονίστρια), Καφετζή Αγάθη ΠΕ(06), Παπαδάκης Χρήστος ΠΕ(20) υλοποίησαν το πρόγραμμα για το Δέλτα του Έβρου, το οποίο και  παρουσιάζεται παρακάτω:

Σχέδιο εργασίας  

Εκπαιδευτικός περίπατος στο Δέλτα του Έβρου και στο Κέντρο Πληροφόρησης Δέλτα του Έβρου Λουτρών Τραϊανούπολης στα πλαίσια του προγράμματος "Δέλτα του Έβρου - Λιμνοθάλασσα Δράνα" της τάξης Δ1 του 1ου Πρότυπου Πειραματικού Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης με την συνοδεία των εκπαιδευτικών Πίνιου Ματούλας, Καφετζή Άθης και Παπαδάκη Χρήστου.

parous1

            ΘΕΜΑ

       ΤΜΗΜΑ

ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜA

ΕΚΠ/ΚΩΝ

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ

Στοματική Υγιεινή

Α’1

Βιργινία Καραβοκύρη, ΠΕ 70

Δεκέμβριος-Μάιος,2013-14

Διατροφή και άσκηση

Α’1

- Βιργινία Καραβοκύρη, ΠΕ 70

- Σπύρος Τσιλιγγίρης, ΠΕ 11

- Σπαθάρα Αικατερίνη ΠΕ08

Δεκέμβριος-Μάιος,2013-14

Διατροφή και υγεία

Α’2

-Αθανασία Τσολακάκη (ΠΕ 70)

-Σουζάνα Μαυρογένη (ΠΕ 70)

-Σπύρος Τσιλιγγίρης (ΠΕ 11)

Δεκέμβριος 2013 – Μάιος 2014

Φροντίζω τον εαυτό μου και τα δόντια μου

Α’2

-Αθανασία Τσολακάκη (ΠΕ 70)

-Σουζάνα Μαυρογένη (ΠΕ 70)

-Σπύρος Τσιλιγγίρης (ΠΕ 11)

-Σπαθάρα Αικατερίνη ΠΕ08

Δεκέμβριος 2013 – Μάιος 2014

«Φιλαναγνωσία –

Ο Πόλεμος της Ωμεγαβήτας

Α’1 – Α’2

- Σουζάνα Μαυρογένη ΠΕ70

- Αθανασία Τσολακάκη ΠΕ70

- Βιργινία Καραβοκύρη ΠΕ70

Δεκέμβριος 2013 – Μάιος 2014

 

 B' TAΞΗ Β

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved