ΟΜΙΛΟΣ ΗΜΕΡΑ ΤΑΞΗ
Μ΄ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΔΙΑΒΑΖΩ, ΤΑΞΙΔΕΥΩ, ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ Α΄-Β΄
ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟΥ & ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΚΟΥΚΛΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Γ΄-Δ΄
ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ ΤΕΤΑΡΤΗ Γ΄-Δ΄
ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗΣ ΤΡΙΤΗ & ΠΕΜΠΤΗ Γ΄-Δ΄-Ε΄
ΙΣΤΟΡΙΑΣ &  ΘΕΑΤΡΙΚΗΣ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΠΕΜΠΤΗ Γ΄-Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄
ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑ & ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄
ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ & ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ ΤΡΙΤΗ Δ΄-Ε΄-ΣΤ΄
ENGLISH LEARNING with COMPUTERS ( ELC) ΤΡΙΤΗ Ε΄-ΣΤ΄
ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΤΡΙΤΗ Ε΄-ΣΤ΄
ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ΄ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ Ε΄-ΣΤ΄
ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΥ ΔΕΥΤΕΡΑ Ε΄-ΣΤ΄

Όμιλος: Παιχνίδι με τα Μαθηματικά και τη Λογοτεχνία

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Βασιλούδη Βασιλική- Πετρίδου Αντωνία

Ο Όμιλος Μαθηματικών, Λογοτεχνίας και παιχνιδιού σάς προσκαλεί να γίνετε μέλος μιας παρέας που θα διερευνήσει τα μυστήρια της Γεωμετρίας. Τι σχέση μπορεί να έχει μια σκακιέρα, ένα πάπλωμα patchwork, οι πίνακες του Escher, ένας γίγαντας, οι ήρωες της Επιπεδοχώρας και ένας χάρτης θησαυρού; Τι είναι ο γεωμετρικός περίπατος; Ελάτε να βρούμε μαζί τις απαντήσεις μέσα από δραστηριότητες οι οποίες συνδυάζουν βασικές έννοιες της Ευκλείδειας Γεωμετρίας με τη λογοτεχνική αφήγηση και την τέχνη της ζωγραφικής.

Όμιλος Φιλαναγνωσίας: «Διαβάζω, ταξιδεύω, ονειρεύομαι»

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Αποστολίδου Πελαγία-Χατζοπούλου Λαμπρινή

Ο όμιλος απευθύνεται σε μαθητές της Α΄ και Β΄ τάξης και σκοπό έχει την άμεση εξοικείωση των μαθητών με  το βιβλίο και την ανάγνωση , ειδικότερα τη σταδιακή εδραίωση μιας φιλικής σχέσης με το λογοτεχνικό βιβλίο. Προσπαθεί να προκαλέσει το ενδιαφέρον του παιδιού για να ανοίξει ένα διάλογο με το κείμενο- βιβλίο γενικότερα, να αναρωτηθεί για τα πρόσωπα ή τα δρώμενα της υπόθεσης. Παράλληλα θα αναδείξει διαφορετικούς τρόπους έκφρασης που βασίζονται στη βιωματική μάθηση και τη δημιουργική δραστηριότητα.

Όμιλος: ENGLISHLEARNINGWITHCOMPUTERS: Εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας μέσα από τη χρήση Web 02 εργαλείων

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Παπαδάκης Χρήστος- Καφετζή Άθη

Οι μαθητές σε ρόλο μικρών εξερευνητών και δημιουργών θα επιχειρήσουν να εξασκηθούν και να εφαρμόσουν με όχημα τη χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και συγκεκριμένα εργαλείων Web 02 την εκμάθηση της αγγλικής γλώσσας και την παραγωγή γραπτού και οπτικοακουστικού υλικού, το ανέβασμα των εργασιών τους σε ψηφιακή πλατφόρμα, με αναμενόμενη κατάληξη τη δημιουργία blog του Ομίλου EnglishLearningwithComputers.

Όμιλος: Τα παιδιά κατακτούν τα κάστρα

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Κουγιουρούκη Αγγελική- Καπόγλου Βαλεντίνα

Οι μαθητές σχολείων από διαφορετικές ευρωπαϊκές χώρες (Γερμανία, Αυστρία, Ουαλία, Ισπανία, Ιταλία και Ελλάδα) θα συνεργαστούν και θα παρουσιάσουν τα κάστρα της περιοχής τους κάνοντας χρήση της πλατφόρμας Twinspace του eTwinning και εργαλείων ΤΠΕ αποκομίζοντας παιδαγωγικά, κοινωνικά και πολιτισμικά οφέλη. Παράλληλα θα γίνουν “μικροί επιχειρηματίες” με σκοπό να προβάλλουν τα κάστρα της περιοχής τους δημιουργώντας διαφημιστικό υλικό και οργανώνοντας δράσεις.

Όμιλος: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΟΥΚΛΑΣ , ΜΑΡΙΟΝΕΤΑΣ-ΚΟΥΚΛΟΘΕΑΤΡΟ

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Καραβοκύρη Βιργινία-Τσολακάκη Αθανασία

Η εκπαίδευση των παιδιών στην τέχνη του κουκλοθέατρου αφορά τόσο στις διάφορες τεχνικές κατασκευής κούκλας όσο και στη γνωριμία με διάφορα υλικά και εργαλεία. Μέσα από αυτή τη διαδικασία θα αξιοποιηθούν η φαντασία, η δημιουργικότητα και οι δεξιότητες των παιδιών.

Όμιλος: Προγραμματισμός και Ρομποτική

Υπεύθυνος εκπαιδευτικός: Παπαδάκης Χρήστος

Στόχος του ομίλου είναι να αναπτύξουν οι μαθητές τις παρακάτω δεξιότητες:

Να κατανοήσουν τα οφέλη  της  συνεργατικής και ομαδικής εργασίας, να επιλύουν προβλήματα ακολουθώντας τη λογική σειρά (ανάλυση, σχεδίαση, υλοποίηση, δοκιμή και αξιολόγηση), να καινοτομούν ακολουθώντας τις επιταγές της εξελισσόμενης τεχνολογίας, να είναι ικανοί για την διαχείριση ενός έργου, να κατανοήσουν τις βασικές αρχές του προγραμματισμού και κατ’ επέκταση τις βασικές προγραμματιστικές δομές σε εκπαιδευτικά περιβάλλοντα (περιβάλλον οπτικού προγραμματισμού), να αναπτύξουν νοητικές δεξιότητες ( αναλυτική και συνθετική σκέψη, δημιουργικότητα, κριτική σκέψη)

Όμιλος: ΕΛΛΗΝΙΚΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΙ, ΛΑΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΙ ΧΟΡΟΙ

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Τσιλιγγίρης Σπύρος-Συρουλάκη Αθανασία

Μέσα από τη δεδομένη ψυχαγωγία (η πεμπτουσία της μουσικής και του χορού) και την απόκτηση γνώσεων των κινητικών μοτίβων μεγάλης γκάμας χορών, ευελπιστούμε στη δια βίου ενασχόληση του παιδιού με το αντικείμενο (κάτι αυταπόδεικτα θετικό για τον γνωστικό, κινητικό και συναισθηματικό τομέα της προσωπικότητάς του).

Όμιλος: Αστρονομίας

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Ρούμκος Αλέξανδρος- Μαυρογένη Σουζάνα

Μέσα από τη λειτουργία του Ομίλου επιδιώκεται μια πρώτη επαφή των μαθητών με την επιστήμη της Αστρονομίας. Συγκεκριμένα η θεματική του Ομίλου εστιάζεται στη μελέτη: · των ουράνιων σωμάτων, των ιδιοτήτων και των αλληλεπιδράσεών τους με έμφαση τις αλληλεπιδράσεις που αφορούν τον πλανήτη μας. · της ιστορικής εξέλιξης της συγκεκριμένης επιστήμης από τις μυθολογικές προσεγγίσεις των αρχαίων λαών ως τις μέρες μας. · μυθολογικών, ιστορικών και λαογραφικών στοιχείων που σχετίζονται με την Ουρανογραφία. Σκοπός επίσης του Ομίλου είναι η εντρύφηση των μαθητών στην επιστημονική προσέγγιση των φαινομένων, η καλλιέργεια του επιστημονικού αλφαβητισμού, του διαλόγου και της επιστημονικής επιχειρηματολόγησης.

Όμιλος: Θεατρικής πράξης

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Τσαγκάρη Βαρβάρα- Σταματία

Μέσα από τον Όμιλο Θεατρικής Πράξης οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε συστηματική και ολοκληρωμένη επαφή με την τέχνη του θεάτρου και να κατανοήσουν τις αρχές και τους κανόνες της θεατρικής πράξης, ώστε να είναι σε θέση να οργανώσουν και να παρουσιάσουν μια ολοκληρωμένη θεατρική παράσταση.

Όμιλος: ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΒΙΩΜΑΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Πίνιου Ματούλα- Καφετζή Άθη

Οι μαθητές σε ρόλο μικρών εξερευνητών θα επιχειρήσουν ένα ιστορικό και εικαστικό ταξίδι στη ταραγμένη εποχή του Β’ παγκοσμίου πολέμου με όχημα τα ιστορικά στοιχεία τα οποία θα αναζητήσουν σε βιβλία, διαδίκτυο, λογοτεχνία, μουσική. Η αναμενόμενη κατάληξη είναι η κατανόηση από τους μαθητές ότι οι συνθήκες διαβίωσης (πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές κ.ά.) είναι απόλυτα συνδεδεμένες με τον πολιτισμό που παράγει κάθε ιστορική περίοδος.

Όμιλος: Μουσικής

Υπεύθυνη εκπαιδευτικός: Καραγιάννη Μαρία

Οι μαθητές συμμετέχουν σε ένα σύνολο μέσα από το οποίο εκφράζονται, συνεργάζονται και χαίρονται. Η συμμετοχή σε ένα μουσικό σύνολο καλλιεργεί την αυτοπειθαρχία και την συγκέντρωση. Η ενασχόληση με τη μουσική διευκολύνει την έκφραση ιδεών και συναισθημάτων και απελευθερώνει τη δημιουργικότητα και τη φαντασία των μαθητών. Η μουσική σαν ένα φυσιογνωμικό χαρακτηριστικό του ανθρώπινου είδους είναι απαραίτητη στην εκπαίδευση των παιδιών, τα οποία μέσω αυτής θα καλλιεργήσουν της μουσικές τους δεξιότητες και ευαισθησίες, τις αξίες και στάσεις ζωής και θα αναπτύξουν τις διαπροσωπικές τους σχέσεις. ΟΙ μαθητές με τη συμμετοχή τους στον όμιλο μουσικής θα αναπτύξουν δεξιότητες ενεργητικής μουσικής ακρόασης, θα αναπτύξουν τις φωνητικές τους δεξιότητες καθώς και δεξιότητες στην εκτέλεση μουσικών οργάνων, αυτοσχεδιασμού και σύνθεσης μουσικής .

Θα μας βρείτε εδώ...

Επικοινωνία

 

Ταχ. διεύθυνση: Γεωργίου Ζαρίφη 5

Τ.Κ. 68100 Αλεξανδρούπολη

Τηλ.: 2551024443

Fax: 2551024651

Email:  mail@dim-peir-alexandr.evr.sch.gr

Είσοδος Χρήστη

karakousisdimos-logo

Κατασκευή και συντήρηση ιστοσελίδων

Copyright © 2017 All Rights Reserved